Potrebni sastojci:

  • 300 g pilećeg filea
  • kašika vegete
  • 2 kašičice senfa
  • 1 crveni luk
  • 150 – 200 g šampinjona
  • 2 čena belog luka
  • biber
  • 150 g pirinča
  • 1 kašičica karija
  • 1 kašičica suvog peršuna
  • 500 ml vruće vode
  • 1 kocka za pileću supu (ili 500ml domaće supe)
  • 20 g putera
  • 3 kašike rendanog parmezana
  • šnitovi slanine (količina po želji)

Priprema:

Na malo ulja propržiti slaninu. Nakon toga, u istom tiganju (kad izvadite slaninu) propržiti prethodno iseckano belo meso. Meso začiniti vegetom i dodati mu 2 kašičice senfa i propržiti meso. U drugom tiganju na malo ulja propržiti crveni luk. Dodati pečurke, beli luk i malo vegete. Dodati biber i pirinač pa sve zajedno pržiti. Kad pečurke omekšaju dodati prethodno pripremljeno meso i kašičicu karija i peršun. U sve to sipati 500 ml super (ukoliko nemate supu u vrelu vodu razmutiti jednu kocku pileće supe). Kuvati oko 15 min. Kad je rizoto gotov, dodati 3 kašike parmezana i 20g putera. Sve izmešati, dekorisati i služiti sa slaninom.