Potrebni sastojci za ćufte:

  • 500 g junećeg mlevenog mesa
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 jaje
  • 1 kriška bajatog hleba, samo sredina bez korice
  • so i biber
  • ulje

Potrebni sastojci za sos:

  • 100 ml ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 300 ml kuvanog paradajza
  • 50 ml mlake vode
  • 2-3 čena belog luka
  • suvi začin
  • na vrh kašičice šećera

Postupak pripreme:

U mleveno meso dodati  sitno iseckan crni i beli luk, jaje, mlekom natopljenu i isceđenu sredinu hleba, so i biber. Dobro umesite smesu i ostaviti je na  1 sat u frižideru. Napravite manje ćuftice i propržite na zagrejanom ulju 2-3 minuta sa svih strana.

U odgovarajući sud sipajte ulje, propržite sitno iseckani crni luk, a zatim dodajte brašno i malo propržite da porumeni. Sipajte začinsku papriku, nalijte kuvani paradajz i vodu. Dobro promešajte, dodajte suvi začin, biber i šećer. Mešajte dok ne proključa, a onda ubacite već ispržene ćufte i 2 kašike ulja u kome su se pržile.

Na tihoj vatri ostavite da se krčka još 10 minuta. Poslužite uz pire krompir.