Sastojci koji su vam potrebni:

  • oko 1,5 kg isečenih svinjskih rebara
  • oko 2 kašičice soli
  • 2 kašičice vegete
  • bibera po ukusu
  • jedna puna kašikica cvrene slatke paprike
  • na vrh kašičice ljute paprike
  • na vrh kašičice belog luka u prahu (po želji)
  • oko 2-3 kašike senfa, po potrebi

Za krompir:

  • oko 1,5 kg krompira
  • dve veće glavice crnog luka
  • četiri čena belog luka
  •  jedna ravna kašičica crvene slatke paprike
  • dve kašičice vegete
  • bibera po ukusu


Postupak pripreme:

1. Krompir očistiti i iseći na veće kriške.

2. Crni i beli luk očistiti i iseći.

3. Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni, a za to vreme dublji pleh obložiti pek papirom, pa krompir, crni i beli luk staviti u pleh i posuti sa začinima. Dobro sve promešati i rasporediti po celoj površini pleha.

4. U jednoj manjoj činiji promešati sve suve začine za rebra, pa premazati rebra sa začinima i dobro utrljati sa svih strana. Zatim ih namazati sa senfom sa obe strane. Tako pripremljena rebra poslagati preko krompira, preliti sa nekoliko kašika ulja i staviti da se peče.

4.   Peći na 200 stepeni oko 1 sat, otprilike na pola vremena kada gornja strana rebara porumeni, okrenuti ih na drugu stranu da se peče.

5.   Pečena rebra poslužiti uz kiseli kupus ili kisele krastavce, ili neku drugu svežu salatu po želji.